7 redenen waarom advocaten en juristen moeten bloggen

1. Je wordt gevonden op Google

Eén van de belangrijkste voordelen van bloggen is dat jij en je kantoor vaker worden gevonden als iemand een zoekopdracht ingeeft op Google. Stel, er komt een nieuwe wet aan over de vennootschapsbelasting. Jij schrijft daar een duidelijke en nuttige blog over gericht op ondernemers. Gegarandeerd zal je dan bezoekers op je website krijgen als je dit volgens de regels van de SEO kunst doet. Deze bezoekers kun je dan door copywriting converteren in nieuwe cliënten.  

2. Gratis reclame

Door te bloggen krijg je meer bezoekers op je website. Mensen zien je logo, de naam van je advocatenkantoor, foto´s van je kantoor en als je het goed aanpakt, goede reviews en testimonials. Zelfs als bezoekers op dit moment niet op zoek zijn naar een advocaat zal het je gegarandeerd naamsbekendheid opleveren dat je zal helpen om deze bezoeker toch nog binnen te halen als cliënt. 

3. Cliënten krijgen meer binding met je kantoor

Door te bloggen maken mensen kennis met je. Je blogs moeten er altijd op gericht zijn om bezoekers te helpen met hun problemen. Hierdoor bouw je het vertrouwen op van je doelpubliek en door een correcte tone of voice te hanteren, haal je de drempels weg om jou te contacteren. 

4. Autoriteit in je specialisatie

Bloggen geeft juristen en advocaten de opportuniteit om hun kennis op een verteerbare manier te delen. Door voor je doelpubliek te schrijven en nuttige artikelen te schrijven waar men wat aan heeft, krijg je aanzien van je doelpubliek. 

5. De kansen liggen voor het grijpen 

Elke dag zijn er op Google meer dan 500 miljoen compleet nieuwe zoekopdrachten. Deze zijn volledig uniek en nog nooit eerder ingevoerd. Dit geeft advocaten de kans om steeds relevante content te schrijven om antwoorden te geven op deze vragen. 

Long tail keywords, zoekopdrachten met meerdere woorden zoals “Beste advocaat bouwrecht Brugge” zijn heel krachtig voor de advocatuur. In bijna elk niche zijn er advocaten nodig. Dit geeft de kansen voor eindeloos veel blogs die nieuwe bezoekers kunnen lokken, omdat nog niemand er een (goed) artikel over heeft geschreven. 

6. Je houdt je kennis up-to-date

Het kan een hele klus zijn om je continu bij te scholen. Zeker als je een klein advocatenkantoor bent die veel verschillende rechtstakken doet. Door blogs te schrijven verplicht je jezelf om up-to-date te blijven met de wet en kun je instant feedback krijgen op wat je schreef. 

Je zet de kennis die je opzoekt om in begrijpelijke praktische taal. Dit helpt je dit allemaal beter te onthouden. De blogs zijn ook een nuttige databank voor jezelf. Zeker als je ze regelmatig update met de laatste nieuwe wetsveranderingen. 

7. Het toont dat je advocatenkantoor actief is

Regelmatig een bijdrage leveren op je website toont aan dat je kantoor actief met recht bezig is. Het straalt vertrouwen uit dat je de laatste nieuwe ontwikkelingen in het recht volgt. 

Als het jaren geleden is dat je een blog hebt gepost, of als er amper iets te vinden is op de website, geeft dit vaak de indruk dat de zaken niet zo goed lopen. Je website is je digitale etalage. Een lege website geeft de indruk dat je kantoor te weinig mankracht heeft of een te laag budget om haar website te onderhouden. 

Laat je juridische teksten schrijven door Law Leads! 

Heb je te weinig tijd om je blogs zelf te schrijven? Word je website niet voldoende gevonden online? Wij kunnen je helpen met juridische blogs te schrijven

Bij ons werken SEO experts, copywriters EN juristen aan je tekst. Onze juristen zijn echte toppers qua schrijven en zijn allemaal met glans en grote onderscheiding geslaagd in hun rechtenstudies. Jouw blogs laten schrijven door niet-juristen is vragen om problemen.

Een regulier SEO kantoor of freelance schrijver heeft evenveel kennis van rechten als een doorsnee iemand, niet veel dus. Law Leads is anders. Dit maakt Law Leads zonder twijfel de beste keuze in de Benelux wanneer je de blogs voor jouw advocatenkantoor wilt uitbesteden. Contacteer ons nu voor een vrijblijvende offerte!