7 redenen waarom advocaten en juristen moeten bloggen

1. Je wordt gevonden op Google

Eén van de belangrijkste voordelen van bloggen is dat jij en je kantoor vaker worden gevonden wanneer iemand een zoekopdracht invoert op Google. Stel, er komt een nieuwe wet over de vennootschapsbelasting. Jij schrijft daar een duidelijke en nuttige blog over, gericht op ondernemers. Gegarandeerd zul je dan bezoekers op je website krijgen als je dit volgens de regels van de SEO-kunst doet. Deze bezoekers kun je dan door middel van copywriting converteren in nieuwe cliënten.

2. Gratis reclame

Door te bloggen krijg je meer bezoekers op je website. Mensen zien je logo, de naam van je advocatenkantoor, foto’s van je kantoor en, als je het goed aanpakt, goede reviews en testimonials. Zelfs als bezoekers op dit moment niet op zoek zijn naar een advocaat, zal het je gegarandeerd naamsbekendheid opleveren die je zal helpen om deze bezoeker alsnog binnen te halen als cliënt.

3. Cliënten krijgen meer binding met je kantoor

Door te bloggen maken mensen kennis met jou. Je blogs moeten er altijd op gericht zijn om bezoekers te helpen met hun problemen. Hierdoor bouw je het vertrouwen op van je doelpubliek en door een correcte tone of voice te hanteren, haal je de drempels weg om contact met jou op te nemen.

4. Autoriteit in je specialisatie

Bloggen geeft juristen en advocaten de mogelijkheid om hun kennis op een begrijpelijke manier te delen. Door te schrijven voor je doelpubliek en nuttige artikelen te publiceren waar zij baat bij hebben, krijg je erkenning van je doelpubliek.

5. De kansen liggen voor het grijpen 

Elke dag worden er op Google meer dan 500 miljoen volledig nieuwe zoekopdrachten uitgevoerd. Deze zijn volledig uniek en nog nooit eerder ingevoerd. Dit biedt advocaten de mogelijkheid om voortdurend relevante content te schrijven en antwoorden te geven op deze vragen.

Longtail-zoekwoorden, zoekopdrachten met meerdere woorden zoals “Beste advocaat bouwrecht Brugge,” zijn zeer effectief voor de advocatuur. In bijna elke niche is er behoefte aan advocaten. Dit biedt talloze kansen voor blogs die nieuwe bezoekers kunnen aantrekken, omdat nog niemand er een (goed) artikel over heeft geschreven.

6. Je houdt je kennis up-to-date

Het kan een uitdaging zijn om je voortdurend bij te scholen, vooral als je een klein advocatenkantoor bent dat zich bezighoudt met verschillende rechtsgebieden. Door blogs te schrijven verplicht je jezelf om up-to-date te blijven met de wet en kun je directe feedback krijgen op wat je hebt geschreven.

Je vertaalt de opgezochte kennis naar begrijpelijke en praktische taal. Dit helpt je om alles beter te onthouden. De blogs vormen ook een waardevolle database voor jezelf, vooral als je ze regelmatig bijwerkt met de laatste wijzigingen in de wetgeving.

7. Het toont dat je advocatenkantoor actief is

Regelmatig bijdragen leveren op je website toont aan dat je kantoor actief bezig is met het recht. Het straalt vertrouwen uit dat je op de hoogte blijft van de nieuwste ontwikkelingen in de juridische wereld.

Als het al jaren geleden is dat je een blog hebt gepost, of als er nauwelijks iets te vinden is op de website, kan dit de indruk wekken dat de zaken niet zo goed lopen. Je website is je digitale visitekaartje. Een lege website geeft de indruk dat je kantoor onvoldoende mankracht heeft of een te beperkt budget om de website te onderhouden.

Laat je juridische teksten schrijven door Law Leads! 

Heb je te weinig tijd om je blogs zelf te schrijven? Word je website niet voldoende gevonden online? Wij kunnen je helpen met juridische blogs te schrijven

Bij ons werken SEO-experts, copywriters en juristen aan jouw tekst. Onze juristen zijn echte toppers op het gebied van schrijven en hebben allemaal met glans en grote onderscheiding hun rechtenstudies afgerond. Jouw blogs laten schrijven door niet-juristen is vragen om problemen.

Een regulier SEO-kantoor of freelance schrijver heeft net zoveel kennis van rechten als een gemiddeld persoon, dus niet veel. Law Leads is anders. Dit maakt Law Leads zonder twijfel de beste keuze in de Benelux wanneer je de blogs voor jouw advocatenkantoor wilt uitbesteden.