Oud Hoe We Werken

U wilt Law Leads voor uw advocatenkantoor inhuren, maar wat doen wij nu precies en hoe gaat dat allemaal in zijn werk? Hier is hoe wij aan de slag gaan om uw kantoor hoger in Google te krijgen, en meer cliënten te bezorgen. Heeft u nog vragen, of wilt u geen tijd en cliënten verliezen en zo snel mogelijk samenwerken? Dan kunt u ons hier contacteren.

0. Wat is SEO

Weet u al wat SEO is? Scroll gerust naar 1. 

SEO is het optimaliseren van uw website om zo hoog mogelijk te staan in Google wanneer iemand op zoek is naar een advocaat.  Dit is belangrijk, want in tegenstelling tot betaalde advertenties heeft bovenaan de gewone  zoekresultaten staan een hoop belangrijke voordelen.

1. Je krijgt website bezoekers ook na je met investeren in SEO stopt.

2. De bezoekers die je krijgt zijn relevanter dan bij betaalde advertenties.

3. De ROI van SEO ligt veel hoger op lange termijn. 

Het doel is om op de eerste 3 plaatsen te staan voor wat je wil ranken. Aangezien wij SEO voor advocaten doen, is het belangrijk dat wij op de eerste plaats staan voor dat zoekwoord. Hierdoor krijgen wij gratis zonder iets te doen – buiten goede nuttige content te schrijven – hoogst relevante website bezoekers. 

U kunt zich voorstellen dat helemaal van boven de zoekresultaten staan voor iedereen die zoekopdrachten zoals ¨Advocaat echtscheiding Gent¨, ¨Advocatenkantoor intellectuele eigendomsrechten¨, ¨Advocaat arbeidsgeschil¨, uw advocatenkantoor makkelijk extra cliënten en omzet oplevert.

Dit is exact wat wij voor u doen. Uw kantoor voor zoveel mogelijk zoekopdrachten zo hoog mogelijk in de zoekresultaten krijgen voor potentiële cliënten.  

Stap 1: Gratis strategie gesprek 

Vooraleer het strategie gesprek begint zullen wij uw website – mocht u al een hebben – doornemen en kijken of er nu al serieuze problemen zijn die u klanten kosten en hoe u deze kunt oplossen. 

In het strategiegesprek maken we kort kennis met elkaar en kijken we of we een match zijn voor elkaar. Hierin bespreken we wat uw langetermijndoelstellingen zijn, welke cliënten u wilt aantrekken en waar uw focus ligt van het kantoor op dit moment. 

We geven ook een korte uitleg over SEO en in welke mate dit relevant is voor de groei van advocatenkantoren.

Ook zullen we de mogelijke aanpakken kort uitleggen en samen bepalen welke SEO-strategie het beste bij uw kantoor en objectieven zal passen. Daarnaast maken we ook een voorzichtige schatting van waar uw kantoor binnen nu en 6, 12 en 24 maanden zal staan. 

Stap 2: Offerte op maat

Op basis van uw strategie en doelstellingen zullen we u een offerte op maat sturen. Hierin staat in detail aangegeven wat wij elke maand voor uw kantoor zullen doen. Zo weet u exact waar wij achter de schermen mee bezig zijn, en kunt u makkelijk de progressie volgen. 

Deze offerte kan indien gewenst uitgebreid of ingekort worden naargelang wat u wilt bereiken op lange termijn. Aangezien SEO een langetermijnstrategie is raden wij aan om minimaal 6 maanden met ons samen te werken. 

Stap 3: Analyse van uw kantoor en website

Na het aanvaarden van de offerte gaan wij aan de slag om enkele day 1 verbeteringen aan te brengen op uw website. Dit houdt meestal in dat wij copywriting en call to actions gaan implementeren zodat uw huidige websitebezoekers vaker betalende cliënten worden. 

We kijken hoeveel de opbrengst per cliënt is voor uw kantoor, welke rechtstakken u doet en hoe wij deze kunnen inpassen in de SEO aanpak. Daarnaast kijken we ook naar uw bestaande blog, en kijken we wat herschreven moet worden en geoptimaliseerd. 

Stap 4: Cliënten- en zoekwoordenonderzoek

Hierna duiken we in de data en stellen we uw ideale cliënt op waar we initieel gaan op focussen en op basis daarvan breiden we uw kantoor uit. 

Dit is een persoon die in de prijsklasse van uw kantoor zit, in de markt is voor een advocaat, bij u in de buurt is en waar u een goede verhouding tussen billable hours en totaal van werk heeft. 

Op basis van dit profiel maken we subprofielen van nauw gerelateerde cliënten en interessegroepen en onderzoeken we welke zoektermen deze ingeven online om advocaten te vinden en juridische info te krijgen. 

Stap 5: Content marketing

In deze fase schrijven we verschillende soorten teksten om ervoor te zorgen dat u meer website bezoekers en (potentiële) cliënten krijgt. 

Bestaande pagina’s

We (her)schrijven de teksten op uw website om deze gebruiksvriendelijker, beter te laten converteren, en makkelijker vindbaar online te maken. Denk hierbij aan uw ´over ons´ en diensten pagina´s. 

Landingspagina’s

Voor mensen die nu op zoek zijn naar een dienst die u aanbiedt schrijven we direct response marketing teksten op basis van de principes van copywriting. Deze hebben als doel om de bezoeker zo snel mogelijk in een client om te zetten. Het doel van deze pagina´s is om heel gericht op de noden van die cliënt in te spelen en hem overtuigen u te contacteren voor uw diensten. 

Blog content

Door middel van blogs halen we leads (potentiële cliënten) naar uw website. We schrijven artikelen die gevonden worden door uw ideale cliënten en bouwen u op als autoriteit. Hierdoor komt uw website ook hoog in de zoekresultaten voor de termen die we hierboven noemden. Dit is het grootste en belangrijkste onderdeel van de SEO aanpak die wij hanteren.

Lead Magnets

Om uw bestaande bezoekers en eventuele connecties op LinkedIn te converteren schrijven wij ook lead magnets die inspelen op de noden van uw cliënten en die hoogst relevant zijn voor uw doelgroep. Voorbeelden van lead magnets zijn e-books en checklists. Het doel hiervan is om e-mailadressen te verzamelen en u een voet tussen de deur te geven wanneer zij juridische diensten nodig hebben. 

Stap 6: Link building

Door het schrijven van guest posts en outreach naar relevante vakbladen, blogs en websites zorgen we ervoor dat er meer links naar uw website en artikelen zijn. Hierdoor krijgt uw website meer bezoekers en autoriteit in de ogen van Google. Daardoor stijgen uw blogs, landingspagina en website in het algemeen in de ranking van de zoekresultaten en steekt u uw concurrenten voorbij. 

Stap 7: Evaluatie en bijsturing

Elke maand zullen we rapporteren wat we hebben gedaan en wat de resultaten waren. Daarnaast bespreken we welke kansen er voor het grijpen liggen, wat succesvol en minder succesvol was. Hiernaast kunnen we ook bespreken in welke mate u aan Search Engine Marketing (Google & LinkedIn Ads) wil doen en hoe wij u kunnen bijstaan. 

Vaak gestelde vragen

Hoe lang duurt het voor SEO werkt

SEO is een werk van lange adem. Het is ook een marketing techniek waar de inspanning die je er insteekt in principe recht evenredig is met het resultaat. Over het algemeen zien we duidelijke resultaten na 6 maanden van content creatie.

Het duurt namelijk even voor Google en andere zoekmachines uw site indexeren en betrouwbaar genoeg achten om aan hun gebruikers aan te raden wanneer zij zoekopdrachten ingeven. Wanneer dit gebeurd zie je vaak een ¨Hockey Stick Curve¨ in uw websitebezoekersaantallen. 

Hier ziet u dat na een paar maanden SEO het aantal bezoekers op de website opeens hard begint te stijgen en van rond de 150 – 250  naar  meer dan 2000 per maand gaat. Dit is de Hockey Stick Curve. 

Hoe wordt SEO succes gemeten

De belangrijkste factor om SEO succes te meten is het aantal relevante bezoekers u op uw website krijgt. Dit zijn de mensen die uw website bezoeken om u als advocaat in dienst te nemen. 

Andere factoren zijn het aantal leads die u krijgt door blogs en lead magnets. Deze huren u niet vandaag in om hun juridische probleem op te lossen, maar u krijgt wel een eerste voet tussen de deur wanneer zij iemand nodig hebben om dat te doen.

Hoeveel brengt SEO op

Als jurist of advocaat bent u vast en zeker vertrouwd met dit antwoord, maar dat hangt ervan af. 

Een eerste factor is het type cliënten waar u zich op richt. Corporate clients brengen meer op dan particulieren over het algemeen gezien.

Ten tweede is het aantal bezoekers ook vaak anders. Hoe meer content u ons laat schrijven, hoe meer bezoekers u zult hebben en dus meer potentiële cliënten. 

Ten derde is hoe lang u uw ranking blijft behouden in de zoekresultaten van belang. Een artikel kan makkelijk tussen de 3 en 10 jaar hoog in de zoekresultaten blijven staan en dus al die tijd nieuwe bezoekers brengen. 

Ten slotte, hoeveel artikels heeft uw kantoor die goed ranken en relevant zijn voor uw doelgroep. 

Een voorbeeld van de opbrengst van 1 artikel 

1. De opbrengst van een gemiddelde client voor uw kantoor is 2000 euro. 

2. Het artikel trekt 8 mensen per maand aan en het conversiepercentage – aantal bezoekers dat cliënten wordt – ligt voor een gemiddelde kantoor rond de 3%. 

3. Uw artikel blijft 5 jaar in de top 3 van de zoekresultaten staan. 

(4 mensen/per maand x 60 maanden)/ 0.03 x 2000 is de formule die we toepassen. Het artikel zal in de 5 jaar tijd dat het hoog in de ranking staat 240 bezoekers trekken. 3% ofwel 7 mensen daarvan zullen u in dienst nemen als advocaat. Gemiddeld is een client 2000 euro waard, en brengt dit SEO artikel in totaal 14000 euro op, of 2800 per jaar.

Uiteraard zijn er veel factoren die hier een invloed op hebben. U kunt niet 1 artikel schrijven en dan wachten tot de cash komt binnen stromen. 

Uw website moet geoptimaliseerd worden, er moeten ondersteunende artikelen geschreven worden, er moet aan link building worden gedaan en het duurt een tijd vooraleer u (exponentieel) resultaat ziet. 

U kan natuurlijk ook meer per client verdienen, meer artikels hebben die goed ranken, en meer bezoekers en hogere conversie hebben. Een client kan ook levenslang bij u blijven en meer dan 2000 euro aan life time value opbrengen.

Hoeveel kost SEO

Dit hangt volledig af van wat uw doelstellingen zijn en wat u wilt wat we voor u willen doen. Een SEO aanpak voor starters waar het doel is om wat extra cliënten binnen te halen en wat meer aanwezigheid te hebben, zal goedkoper zijn dan wanneer u het grootste kantoor in uw regio wil worden en tientallen artikelen per week daarvoor nodig heeft. 

Als u een ruwe en snelle schatting wilt van wat het u zou kosten om bij ons gespecialiseerde SEO voor uw kantoor te doen dan kunt u ons daarvoor vrijblijvend contacteren

Het is nuttig als u in u uw website in het bericht meegeeft en waar u uw kantoor realistisch gezien wil zien binnen 1 jaar en 5 jaar. U kunt ook de website van uw voornaamste concullega vermelden als uw doel deze voorbij te steken is.

Waar leer ik meer over SEO voor advocaten

Net begonnen met uw kantoor en u heeft veel tijd en nog geen marketing budget? Of wilt u gewoon wat meer weten over SEO en zelf betere SEO artikelen schrijven en basis optimalisaties uitvoeren op uw website?

Wij hebben de ultieme gids voor SEO voor Advocaten geschreven! Hier leren wij u gratis en voor niets de basis van SEO en krijgt u een goed idee wat het ongeveer inhoud. 

Hou er rekening mee dat – ondanks hoe uitgebreid het artikel is – dit slechts de basis is. Intermediaire en experten SEO onder de knie krijgen kost jaren en kan enkel met betaalde tools zoals Ahrefs en Semrush.

U kunt zich ook op onze nieuwsbrief inschrijven om rechtstreeks in uw inbox onze beste tips en gratis e-books te krijgen!

Heeft u nog vragen of wilt u met ons samenwerken? Dan kunt u hier contact met ons opnemen en wij geven u zo snel mogelijk een antwoord!