Leads generen voor advocaten – zo doe je dit

Leads krijgen als advocaat is lastig als je geen marketingervaring hebt. Sommige advocatenkantoren doen er zelfs helemaal niet aan mee. 

Wil je meer cliënten binnenhalen, dan is het van belang dat je een manier ontwikkelt om op consistente basis leads binnen te halen. Dit draagt bij aan je cashflow, de groei van je kantoor en financiële zekerheid. 

Het goede nieuws is dat leads genereren voor advocaten enorm winstgevend kan zijn, als je dit op een kwalitatief goede manier doet. Je kunt zelf kiezen wie de doelgroep is waar je lead magnets voor gaat maken of voor laat maken. Een lead magnet is gratis info zoals een checklist waar een potentiële client contactgegevens moet voor achter laten om dit krijgen.

In een markt met steeds meer concurrentie, is het belangrijk dat je cliënten werft door middel van marketing. Lead genereren op een consistente basis is hier een belangrijk puzzelstuk van. 

Wat is een lead? 

Een lead is een potentiële cliënt. Hoe je een potentiële cliënt definieert, hangt af van jouw doelstellingen. Bij Law Leads definiëren we een lead als iedereen die één van onze lead magnets (bijv. een e-book) downloadt en zijn of haar e-mail achterlaat. Het is belangrijk dit niet te ruim te definiëren. Niet elke inwoner van Vlaanderen is een lead, ook al zijn ze technisch gezien een potentiële cliënt. Er moet specifieke interesse in je kantoor getoond worden. 

Advocaten mogen geen leads kopen, dus hoe krijg je ze?

Om consistent leads binnen te halen moet je een sales funnel hebben. Dit is een multi-stappen proces dat iemand die totaal onbekend is met jouw advocatenkantoor tot een cliënt maakt. 

Er zijn in het algemeen 4 verschillende stappen in iedere sales funnel, voor juridische dienstverleningen is dit niet anders. 

Bewustzijn – De allereerste stap is het bewust maken van mensen dat jij en je kantoor bestaan, en welke diensten je aanbiedt. Dit is redelijk moeilijk om goed te doen. Je hebt er verschillende manieren voor die allen ofwel tijd ofwel geld kosten. Zo kun je inzetten op SEO, advertenties kopen, content marketing realiseren etc. 

Interesse – Wanneer je bewustzijn hebt gecreëerd bij je doelgroep, dien je vervolgens hun interesse te wekken. Je moet iets op je website hebben dat hen aantrekt. Dit kan van alles zijn. Wij hebben de 8 beste lead magnets voor advocaten samengesteld. Wil je deze gratis ontvangen in je mailbox? Schrijf je dan in op onze nieuwsbrief!

Beslissen – Leads moeten genoeg interesse hebben in je om te beslissen meer informatie van je te willen. Bijvoorbeeld: de potentiële client stuurt een e-mail in verband met de diensten die je aanbiedt. 

Actie – Hier ga je de lead in een cliënt converteren. De lead geeft zijn contactgegevens, vraagt om consultaties of neemt je onder de arm als advocaat.

Voor een effectieve online funnel zijn 2 elementen cruciaal. We lichten ze toe.

Een goede website voor je advocatenkantoor

Voor een moderne jurist is je website cruciaal. Het helpt je een goede eerste indruk te maken. Je site is je online gevel. Net zoals je niet in een krotwoning je kantoor wil uitbaten, wil je dit ook niet op een slechte, trage website doen. 

Een goede website voor advocaten moet aan de volgende voorwaarden voldoen:

  1. Snel en responsief – Zorg ervoor dat je website gebruiksvriendelijk en snel is. Zowel op mobiel als op desktop moet deze makkelijk gevonden worden. 
  2. Interessante content – Je website moet waarde toevoegen aan het leven van de cliënt. Schrijf informatieve artikelen waar ze iets aan hebben. 
  3. Persoonlijke touch – Geef een gezicht aan je kantoor. Zorg voor een uitgebreide Over Ons-pagina, zorg voor foto´s en liefst ook een filmpje. 
  4. Vraag actie te ondernemen – Call-to-actions werken, dus gebruik ze. Bel ons nu! Deze week 1 uur gratis advies! Schrijf je in op onze nieuwsbrief! werken allemaal uitstekend. 

Uitgedachte landingspagina’s voor je juridische diensten 

Een landingspagina is een gespecialiseerde pagina op je website met als doel je bezoeker een actie te laten ondernemen. Je moet je bezoeker door middel van goede copywriting voor je juridische diensten en sterke visuals overtuigen om de actie te ondernemen die jij wilt.  Het is een cruciaal onderdeel om je online marketing als advocaat te sturen en effectiever te maken.

Deze actie kan alles zijn wat je wilt. Dit kan bijvoorbeeld zijn dat een bezoeker zich inschrijft op de nieuwsbrief, een uur gratis juridisch advies bij je inplant of hun juridische problemen tegen betaling door jou laten oplossen. Elk van deze doelstellingen vereist uiteraard een volledig andere aanpak en targeting.

Als je het budget hebt, laat dan je landingspagina’s door professionals schrijven. Dit zal je een hogere Return On Investment (ROI) opleveren als je deze gaat adverteren. Een dergelijke pagina heeft minimaal onderhoud nodig, dus wanneer deze eenmaal geschreven is, kun je deze jarenlang gebruiken om websitebezoekers te converteren naar cliënten voor je advocatenkantoor. 

Wil je een sterke landingspagina die er tussenuit springt? Contacteer ons dan voor een vrijblijvende offerte! 

Tips om leads te genereren voor je advocatenkantoor

Gebruik sociale media – Vooral LinkedIn en YouTube zijn goede manieren om mensen naar je website te krijgen en kennis te laten maken met je kantoor. Zorg voor nuttige en begrijpelijke content die gericht is op je doelgroep. 

Verzamel reviews en aanbevelingen – Heb je een cliënt heel goed geholpen? Wees niet bang om een review te vragen, of als het kan, een video testimonial. Dit helpt jouw kantoor sterk vooruit in de rankings op Google en geeft je social proof.

Doe aan e-mail marketing – Een nieuwsbrief hebben die waarde toevoegt is een must voor elk advocatenkantoor. De ROI van e-mail ligt ook bijzonder hoog! 

Bouw een marketingstrategie uit – Je kantoor is een onderneming. Daarom is een goede marketingmix van cruciaal belang als je op lange termijn wil groeien en blijven groeien. Je moet gebruik maken van SEO, mondeline reclame, betaalde ads, etc. Stilstaan is achteruitgaan, en dat geldt ook in de juridische sector. 

Geef gratis consultaties – Heb je tijd over omdat je weinig cliënten hebt? Dan is een gratis consultatie geven van een half uur altijd een goed idee. Gemiddeld zetten advocaten 25% van hun gratis consultaties om in betalende cliënten. 

Maak een lead magnet – Dit is de meest effectieve manier om leads te verzamelen. Zoals de naam al zegt helpt het je om je doelgroep in een kwalitatieve lead te veranderen. Wil je weten hoe lead magnets werken? Laat dan een bericht achter op deze pagina en we sturen je onze gids met 10 lead magnets die jouw kantoor kan gebruiken!

Leave a Comment