Search Engine Advertising Voor Advocatenkantoren

Het internet is in ons digitaal tijdperk een bron van ontelbare nieuwe cliënten voor advocatenkantoren. Een makkelijk vindbare website is dan ook goud waard. SEA (‘search engine advertising’) is de kunst van het adverteren op online zoekmachines, voornamelijk Google. Door middel van een gerichte advertentiecampagne op Google kan de website van jouw advocatenkantoor in één klap bovenaan verschijnen bij de zoekresultaten van rechtzoekenden op zoek naar een advocaat in jouw buurt of in jouw specialisatie. 

Digitaal adverteren is dan ook één van de beste manieren om uw advocatenkantoor te helpen groeien. Google Ads is koning in het online zoekadvertentiespel. In de totale digitale advertentiemarkt is Google goed voor 29,4% van alle advertenties die u online ziet.

Denk je eraan om een advertentiecampagne op te starten voor je advocatenkantoor? Of ben je niet tevreden met de prestaties van je huidige campagne? Laat gerust een bericht achter in onderstaand formulier of stuur ons een e-mail op info@lawleads.be.

We helpen je graag verder met een vrijblijvend gesprek!

Waarom LawLeads

Lawleads is gespecialiseerd in het uitwerken van doeltreffende SEA-campagnes. Lawleads is daarnaast het enigste digitaal marketing bureau gerund voor en door juristen. Onze medewerkers zijn allen gediplomeerd jurist met ervaring in de sector. Lawleads is dan ook het enigste bureau waar je kwalitatieve marketing én sterke juridische kennis gebundeld ziet. Ons marketingbureau ziet als geen ander de groeimogelijkheden van jouw advocatenkantoor. Wij bewijzen keer op keer dat onze digitale marketingstrategieën renderen. Sterker nog, we staan erom bekend de verwachtingen van onze klanten te overtreffen. 

De juridische wereld loopt achter op digitaal vlak, wij zijn er om jouw advocatenkantoor een digitale doch tastbare voorsprong op de concurrentie te geven.

Wat doen we voor u:

 1. Resultaat: Eén van de geweldige voordelen van SEA is dat de ROI (‘return on investment’) meetbaar is. Wij kunnen perfect analyseren hoeveel een bepaalde advertentie opbrengt. Een advertentie heeft als eerste doel meer oogballen op jouw website te brengen. Elke oogbal is een potentiële nieuwe cliënt. 
 2. Conversies: Meer bezoekers op je website is een mooi begin. Het is uiteraard ons doel om deze bezoekers te bewegen om cliënt te worden van je advocatenkantoor. Dit doen we o.a. door de advertentie van je website te laten verschijnen bij relevante zoekopdrachten van rechtzoekenden in de buurt of rechtzoekenden die specifiek naar jouw specialisatie op zoek zijn.
 3. Gepersonaliseerde aanpak: Wij begrijpen als geen ander dat elk advocatenkantoor anders is, met zijn eigen specialisaties, aangeboden rechtsdomeinen en cliënteel. Door je advertentiecampagne af te stemmen op de unieke karakteristieken van je kantoor zorgen wij ervoor dat je perfect matcht met je nieuwe cliënten. Ben je op zoek naar een specifiek type cliënt? Wij kunnen de advertentiecampagne er naartoe richten!
 4. Google specialist: Naast gediplomeerd jurist zijn onze medewerkers ook echte Google-experten die de nuances en details van het functioneren van deze complexe zoekmachine perfect in de vingers hebben. We maken er een punt van om de steeds evoluerende werking van de grootste zoekmachine ter wereld op de voet te volgen.
 5. Klantgericht: Zoals de codex deontologie oplegt dat de advocaat het belang van zijn cliënt eerst moet stellen, doen wij ook alles voor onze klanten. Wij streven naar een 100% tevredenheid, van al onze klanten. Zo bouwen wij aan onze waterdichte reputatie. Wanneer je marketingstrategie rendeert, winnen we samen. 
 6. Communicatie: Wij staan garant voor een heldere en punctuele communicatie. Zo kan je  ons altijd via e-mail of telefonisch bereiken voor bijkomende informatie of toelichting. Pas na een helder en constructief overleg kunnen wij je de perfecte marketingstrategie voorstellen.

Google Ads

Waarschijnlijk bent u op zoek naar manieren om uw kantoor beter te verbinden met mensen online, die nood hebben aan uw juridische diensten, en u overweegt Google Ads. Het is mogelijk dat dit de eerste maal is dat u in contact komt met Ads, of dat u al een campagne hebt die toch niet het resultaat heeft dat u had gehoopt.

Google Ads kan erg winstgevend zijn. Echter is het bijzonder lastig wanneer u een beginner bent zonder een diep inzicht in hoe Google Ads werken. Google Adwords voor advocaten zijn effectief en betaalbaar als u weet wat u doet. 

Online advertenties plaatsen uw website voor de ogen van de juiste mensen en helpen u om meer nieuwe cliënten aan te trekken. Wat wij vaak zien is dat deze nieuwe zakelijke relaties jaren doorgaan en vele malen meer opbrengen dan het oorspronkelijk geïnvesteerde bedrag in advertenties.

How to export or retrieve Google Adwords data displayed in the main chart/graph? - Stack Overflow

Ons Google AdWords-gecertificeerde team levert effectieve en betaalbare advertentie services die het ontwerp, de installatie, het onderhoud en de optimalisatie van een betaalde online reclamecampagnes.

Wij helpen u door:

 • Een nieuwe campagne op te zetten
 • Uw kosten per klik te verlagen
 • Uw campagne te schalen
 • U betere leads te bezorgen
 • Een audit te doen van uw bestaande campagne

LinkedIn Ads

LinkedIn is niet alleen om te netwerken. Voor advocaten is het eveneens een platform voor marketing van uw kantoor. Advocaten die b2b doen zouden op zijn minst moeten overwegen om eens te kijken naar de advertentiemogelijkheden van LinkedIn .

Afhankelijk van welk type van recht u beoefent, zijn veel advocatenkantoren een beetje zoals makelaars waar ze het duidelijke nadeel hebben dat ze een grote draaideur hebben als het op hun klantenbestand aankomt.

Zodra een zaak voorbij is, gaat de cliënt weg (althans voor een tijdje), en moeten ze op zoek naar een nieuwe zaken.

Door LinkedIn Ads te gebruiken werven we (professionele) klanten voor uw kantoor, en bouwen we duurzame relaties die ervoor zorgen dat jij de eerste blijft die ze bellen voor nieuwe zaken.

Microsoft Ads

Het kopen van uw advertenties op Bing (en Yahoo) kan een goede deal zijn voor uw bedrijf omdat de CPC (kosten per klik) tot 70% lager is voor exact hetzelfde zoekwoord.

De advertenties staan ook 40 tekens toe in de advertentietitels, vergeleken met Google Ads dat slechts 25 tekens toelaat.

Bing Ads Campaigns Performance Report | Rank Ranger

Het gebruik van Microsoft Ads als advocaat heeft ook enkele nadelen.

Als u probeert om jongere mensen te bereiken is het jonge publiek van Bing misschien te klein. Slechts 11% van de gebruikers van de zoekmachine zijn tussen de 18 en 24 jaar oud.

Echter, als u geïnteresseerd bent in een meer professioneel publiek van 45-54-jarigen, dan is Bing misschien wel iets voor u.

Zij vormen 20% van de gebruikers van de zoekmachine. Dit is een meer welvarende publiek, met vaak meer winstgevende juridische zaken zoals echtscheidingen en zakelijke geschillen.

In combinatie met de veel lagere kosten per klik (CPC) Bing advertenties voor advocaten, zou dit een vergeten schat kunnen zijn voor uw kantoor.

Heeft uw kantoor nood aan een goede advertising strategie? Wij helpen u graag, contacteer ons op info@lawleads.be

Optimaal groeien: gebruik SEA en SEO

Naast SEA (‘search engine advertising’) heb je waarschijnlijk ook al over SEO (‘search engine optimization’) gehoord. Waar SEA jouw website via een betaalde advertentie onmiddellijk bovenaan bij relevante zoekopdrachten brengt, gaat SEO eerder over het langzaam maar organisch opbouwen van een goed vindbare website. SEO bestaat uit een amalgaam van technieken die worden toegepast bij het uitbouwen van je website. Als deze technieken correct en consequent worden toegepast zal de betrokken website gaandeweg bovenaan verschijnen in relevante Google zoekopdrachten. 

Bij Lawleads zijn we ervan overtuigd dat voor het merendeel van de advocatenkantoren een combinatie van SEA en SEO de meest succesvolle strategie is. SEA kenmerkt zich door zijn onmiddellijke en efficiënte werking met snelle resultaten. SEO sluit hierop aan en is eerder een duurzame lange termijn strategie. Wie beide marketingstrategieën correct samen toepast kan zich aan een pak meer bezoekers en cliënten verwachten. Lawleads heeft om deze reden specialisten in beide domeinen in huis. 

Nog vragen over wat Lawleads voor je kantoor kan doen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op via info@lawleads.be wij helpen je graag verder!